O nama

Naša priča

Ljubav prema drvetu rodila se sasvim slučajno i postala naše životno opredeljenje, jer kome jednom piljevina „uđe u krv i pod kožu“, teško bez nje posle može nastaviti. 1996. godine, ne sluteći stvara se istorija naše firme, ukazuje se prilika u Italiji, grad Forli i osnivač današnje radionice, Doktorka za drvo – Gorjana, dobija posao u fabrici za proizvodnju stepeništa, finalna obrada, šmirglanje. Ubrzo ostvaruje unapređenje u kontrolora kvaliteta gde upoznaje svog današnjeg supruga Antonia Ballania, koji je bio tadašnji dobavljač u fabrici. U želji da se usavrši i napreduje, Gorjana uspešno završava Višu tehničku školu u Floriju i odlučuje da zajedno sa svojim suprugom pokrene sopstvenu stolarsku radionicu, sa akcentom na izradi žaluzina. To je trajalo do 2010.godine, kada se ova priča seli u Srbiju, gde i dalje živi i ostvaruje napredak.


Sva dela su autentična, ne prave se dva ista komada. Svaki komad je priča za sebe, individualan je i nosi sa sobom neku jedinstvenu priču. Mnogo ulažemo u materijal, jer želimo da naši proizvodi budu kvalitetno odrađeno i da klijenti budu zadovoljni, naravno, sa željom da ponovo sarađujemo. Aktivno pratimo i posećujemo sajmove i novine u drvnoj industriji.
Izrađuju se svi predmeti od drveta,od daske za meso, stepenica, enterijera, preko unutrašnje i fasadne stolarije,drvenih struktura za eksterijer,drvenih kuća, pa sve do komadnog nameštaja. Šarenilo..


Posebno mesto u našem radu obrade drveta ima restauracija. Zahteva mnogo strpljenja i truda, naravno i znanja, jer kad se ne može spasiti komad onda radimo autentiku. Uz pomoć istoričara umetnosti se pravi autentika određenog perioda i pristupa se izradi komada. Najčešće je to fasadna stolarija zgrada koje su pod zaštitom. Posebno poštujemo vlasnike zgrada koji žele da očuvaju autentiku i tada u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika i kulture svi zajedno učestvujemo u restauraciji. Restauriramo i komadni nameštaj jer je divno kad vidimo kolika je sentimentalna vezanost ljudi za njihove komade, kao i priče koje ti komadi nose i koji na kraju, nakon naše obrade, izmame osmeh svojih vlasnika.
Najveći poslovni uspeh bi nam bio kada bismo ovaj prelepi zanat uspeli da prenesemo mladim ljudima i sačuvamo ga od zaborava.

Restauracija

Vršimo restauraciju fasadne stolarije i komadnih nameštaja.

Izrada od punog drveta

Izrada kuhinja, vrata , prozora, stolova i drugih komadnih nameštaja od punog drveta .

Izrada brvnara

Gradimo i mesta za odmor .

Naši intervjui

Close Menu